Doğru Tavan Vantilatörü Nasıl Seçilir?

27-02-2024 14:09
Doğru Tavan Vantilatörü Nasıl Seçilir?

Bugün sizler için "Doğru Tavan Vantilatörü Nasıl Seçilir?" sorusunu cevaplıyoruz. Tavan vantilatörü seçerken dikkat etmeniz gereken birden çok konu başlığı vardır.

Kanat Çapı

Öncelikle kullanmayı düşündüğünüz tavan vantilatörü modelinin kullanılacak alana uygun olup olmadığını bilmelisiniz. Bu konuda ilk bakmamız gereken husus tavan vantilatörünün kanat çapıdır. Türkiye standartlarında 20-35 m2 büyüklüğündeki oda ve salonlarda genellikle 132 cm çapında tavan vantilatörleri kullanılır. 132 cm'den daha geniş kanat çapına sahip tavan vantilatörleri endüstriyel modellerdir ve bu modeller genellikle ev kullanımı için uygun değildir. 20 m2'den daha küçük oda ve yaşam alanlarında genellikle 80-106 cm kanat çapına sahip modeller tercih edilir. Kanat çapı seçiminde belirttiğimiz bu hususları göz önünde bulundurabilirsiniz. 

Kanat Materyeli

Tavan vantilatörü seçiminde ürünün kanat materyeli performansa doğrudan etki eder. Ahşap, Plexi, Metal ve ABS materyallerinden üretilmiş kanatlara sahip modeller performans açısından yüksek modellerdir. Rattan, bambu ve palmiye yaprağından üretilmiş kanatlara sahip modeller dekoratif olarak çok şık olmasına karşın, performans olarak ortalamanın altında kalır. Model seçimi yapılırken üründen performans mı yoksa dekoratif beklenti mi beklediğiniz seçim yapmanızdaki en önemli husustur.

Tavan Yüksekliği ve Eğimi

Tavan vantilatörleri genellikle 30-40 cm yüksekliğinde üretilmektedir. Türkiye standartlarında kat yüksekliği 250 cm'dir. Bu yükseklik tavan vantilatörleri için oldukça yeterli bir tavan yüksekliğidir. Ortalamanın altında tavan yüksekliğine sahip alan ve mekânlarda tavan vantilatörü kullanımı tehlike arz eder. 220 cm'in altında tavan yüksekliğine sahip alan ve mekânlarda tavan vantilatörü kullanımını tavsiye edilmemektedir. Tavan vantilatörleri beton, ahşap vb. tavan tiplerine montaj edilebilir. Tavan vantilatörleri güvenlik ve ses sorunu sebebiyle alçıpan tavanlara montaj edilemez. Tavanınız beton, ahşap vb. malzemelerden üretilmiş ancak düz yerine eğimli bir yapıdaysa özel askı borusu ile montajı yapılabilir. Bu konuda Fancium Tavan Vantilatörleri tüm müşterilerine destek vermektedir.

Tavan vantilatörü seçimi yaparken aklınıza takılan tüm sorular için bizimle iletişime geçebilirsiniz. www.fancium.com.tr web sitemizden ürünlerimizi inceleyebilir, istediğiniz zaman bilgi almak için bizimle irtibata geçebilirsiniz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.